Профком ДНВП "Цирконій"
КОЛИ БУДЕ ПОГАШЕНО ЗАБОРГОВАНІСТЬ ІЗ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ КОЛИШНІМ ТА ТЕПЕРІШНІМ ПРАЦІВНИКАМ ДНВП "ЦИРКОНІЙ"!?  

Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гость · RSS 16.05.2024, 09:08

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 ... 42 43 »

ПРОТОКОЛ

засідання примирної комісії

з розгляду колективного трудового спору між найманими працівниками

Державного науково-виробничого підприємстваЦирконій

міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області

та Державним науково-виробничим підприємствомЦирконій

міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області

 

від 20 жовтня 2014р.

 

Присутні:

- члени примирної комісії від профспілкового комітету:

1. Томіліна О.Б. - голова цехкому ц.12, член профкому;

2. Чоха О.В. - член профкому;

3. Денисова А.В.- голова цехкому ц.94.

 

- члени примирної комісії від адміністрації:

1. Василенко Л.П.- в.о. головного бухгалтера

2. Приходько О.М.- нач.юрбюро

3. Романова І.М.- референт.

 

Присутні на засіданні:

- представники сторін колективного трудового спору:

Кісільов В.Г. - представник первинної профспілкової організації ДНВП “Цирконій” за довіреністю б/н від 01.10.2014р.;

Самошост І.І. - керуючий санацією-в.о. генерального директора ДНВП “Цирконій”.

 

- представник Національної служби посередництва і примирення (відділення в Дніпропетровській області) Гондза В.В. - заступник начальника-начальник відділу правового забезпечення відділення НСПП у Дніпропетровській області.

 

Представник первинної профспілкової організації ДНВП “Цирконій” Кісільов В.Г. запропонував обрати голову та секретаря засідання.

         Всі члени примирної комісії проголосували - “за”. 

         Головою засідання обрано члена примирної комісії від адміністрації Приходько О.М., секретарем засідання - члена примирної комісії від профспілкового комітету Денисову А.В.

         Всі члени примирної комісії проголосували - “за”.

 

На засіданні членами примирної комісії, представниками сторін колективного трудового спору обговорювався проект рішення примирної комісії з розгляду та вирішення колективного трудового спору між найманими працівниками ДНВП “Цирконій” та ДНВП “Цирконій”, зареєстрованого Національною службою посередництва і примирення розпорядженням                      від 10 червня 2014 року № 094-р.

За результатами обговорення проекту рішення примирної комісії з розгляду та вирішення колективного трудового спору між найманими працівниками ДНВП “Цирконій” та ДНВП “Цирконій”, зареєстрованого Національною службою посередництва і примирення розпорядженням від 10 червня 2014 року № 094-р, -

 

Ми, члени примирної комісії від профспілкового комітету:

1. Томіліна О.Б. - голова цехкому ц.12, член профкому

2. Чоха О.В. - член профкому

3. Денисова А.В.- голова цехкому ц.94,

- члени примирної комісії від адміністрації:

1. Василенко Л.П.- в.о. головного бухгалтера

2. Приходько О.М.- нач.юрбюро

3. Романова І.М.- референт

Вирішили:

1. Прийняти рішення з розгляду та вирішення колективного трудового спору між найманими працівниками ДНВП “Цирконій” та ДНВП “Цирконій”, зареєстрованого Національною службою посередництва і примирення розпорядженням від 10 червня 2014 року № 094-р наступного змісту:

“СУТЬ СПОРУ:

Стислий виклад вимог найманих працівників ДНВП “Цирконій”:

Національною службою посередництва і примирення було зареєстровано наступні 6 (шість) вимог найманих працівників:

1. У частині “Погасити заборгованість із заробітної плати всім працівникам підприємства:

- за серпень - грудень 2013 року у розмірі 4,7 млн.грн...;

- за січень - квітень 2014 року у розмірі 4,0 млн.грн. - до 30.06.2014.

2. Відновити виробничу діяльність підприємства з випуску сполук цирконію та гафнію. Строк - до 10.07.2014.

3. Відновити доставку працівників підприємства до місця роботи та у зворотному напрямку відповідно до маршрутів затверджених раніше адміністрацією та профкомом. Строк - 01.06.2014.

4. З метою вирішення питання про зарахування страхового пенсійного стажу працівникам підприємства погасити заборгованість підприємства зі сплати ЄСВ. Строк - 01.11.2014.

5. Погасити заборгованість адміністрації підприємства перед профспілковим комітетом з перерахування страхових відшкодувань на медичне страхування. Строк - до 01.08.2014.

6. Погасити заборгованість адміністрації підприємства перед профспілковим комітетом з перерахувань профспілкових внесків. Строк - 01.10.2014”.

 

В реєстрації першої вимоги найманих працівників у частині: “...- до 25.05.2014р.” НСПП було відмовлено, оскільки на момент звернення найманих працівників до відділення НСПП в Дніпропетровській області, термін, вказаний в даній вимозі, минув.

Відповідно до протоколу засідання примирної комісії з розгляду колективного трудового спору між найманими працівниками ДНВП “Цирконій” та ДНВП “Цирконій” від 17 вересня 2014 року членами примирної комісії було прийнято рішення про зняття з реєстрації вимог  №№ 2, 3 найманих працівників та направлені відповідні документи до відділення НСПП в Дніпропетровській області.

Керуючий санацією-в.о. генерального директора ДНВП “Цирконій” Самошост І.І. доповів, що 30.09.14. відбулося засідання Дніпропетровського апеляційного господарського суду, який своєю Постановою скасував ухвалу господарського суду Дніпропетровської області від 05.08.14. про затвердження  змін та доповнень до плану санації підприємства та направив справу на розгляд до суду першої інстанції. Наразі є чинним план санації підприємства  в редакції до серпня п.р.

13 жовтня 2014 року відбулось засідання комітету кредиторів ДНВП “Цирконій”, на  якому розглядався звіт керуючого санацією ДНВП “Цирконій” Самошоста І.І. за період з 25.07.2014р. по 30.09.2014р. та питання про подальший хід процедури санації ДНВП “Цирконій”. Зазначений звіт керуючого санацією комітет кредиторів ДНВП “Цирконій” взяв до відома та вирішив звернутись до господарського суду Дніпропетровської області з клопотанням про продовження процедури санації ДНВП “Цирконій” та повноважень керуючого санацією Самошоста І.І. на шість місяців. Також, комітет кредиторів ДНВП “Цирконій” вирішив доручити керуючому санацією розробити зміни та доповнення до плану санації ДНВП “Цирконій” та подати в установленому порядку комітету кредиторів для схвалення.

Самошост І.І. пояснив, що на сьогодні розробляється нова редакція змін та доповнень до плану санації підприємства, до якої передбачається внести графіки: надходження фінансової допомоги від ДП “СхідГЗК”; повного погашення заборгованості із заробітної плати до кінця поточного року; погашення заборгованості підприємства зі сплати єдиного соціального внеску; погашення іншої заборгованості у т.ч. заборгованості підприємства перед профспілковим комітетом з перерахування коштів на медичне страхування та з перерахувань профспілкових внесків.

Самошост І.І. доповів про ситуацію щодо виплати підприємством заборгованості із заробітної плати станом на 15.10.2014р.

Член примирної комісії від профспілкового комітету Чоха О.В. запропонував щоб ДНВП «Цирконій» частково перераховувало суми профспілкових внесків, утриманих з поточної зарплати працівників підприємства, починаючи з вересня поточного року, оскільки у профспілкового комітету підприємства існує заборгованість із заробітної плати перед штатними працівниками профспілкового комітету Кісільовим В.Г. (голова) та Дубовик Н.С. (бухгалтер). Довідки від 30.09.2014р. про суму заборгованості профкому перед своїми працівниками додаються.

Самошост І.І. пояснив, що відповідно до Кодексу законів про працю України та Закону України “Про оплату праці”, в першочерговому порядку здійснюється виплата заробітної плати, яка не може бути поставлена в залежність від здійснення інших платежів та їх черговості. Заборгованість підприємства перед профспілковим комітетом з перерахувань профспілкових внесків є заборгованістю перед іншою юридичною особою.

Також, Самошост І.І. доповів, що 17 вересня 2014 року Дніпропетровським окружним адміністративним судом відкрито провадження в адміністративній справі №804/14944/14 за адміністративним позовом первинної профспілкової організації ДНВП “Цирконій” до Міненерговугілля України про визнання протиправною бездіяльності Міненерговугілля України щодо невиконання вимоги виборного органу первинної профспілкової організації про звільнення керівника ДНВП “Цирконій” Самошоста І.І. та зобов'язання Міненерговугілля України розірвати трудовий договір з керівником ДНВП “Цирконій” Самошостом І.І. на вимогу виборного органу первинної профспілкової організації. Дії профспілкової організації ДНВП “Цирконій”, пов'язані із адміністративним позовом, перешкоджають та ставлять під зрив процес розробки та реалізації заходів плану санації підприємства.

Самошост І. І. запропонував первинній профспілковій організації відмовитись від зазначеного адміністративного позову шляхом звернення із відповідною письмовою заявою до Дніпропетровського окружного адміністративного суду.

ВСТАНОВИЛИ:

Відповідно до ч.6 ст.15 Закону України “Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)”, розділу 3 Положення про порядок реєстрації Національною службою посередництва і примирення висунутих найманими працівниками, профспілкою вимог та колективних трудових спорів (конфліктів), затвердженого наказом Національної служби посередництва і примирення від 25.03.2014р. №21, зареєстровано колективний трудовий спір (конфлікт) між найманими працівниками Державного науково-виробничого підприємства  “Цирконій” міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області та Державним науково-виробничим підприємством “Цирконій” міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області з 28.05.2014р. і присвоєно йому реєстраційний номер 026-14/04-В.

Розпорядженням НСПП від 10 червня 2014р. №094-р зареєстровано такі вимоги найманих працівників:

1. У частині “Погасити заборгованість із заробітної плати всім працівникам підприємства:

- за серпень - грудень 2013 року у розмірі 4,7 млн.грн...;

- за січень - квітень 2014 року у розмірі 4,0 млн.грн. - до 30.06.2014.

2. Відновити виробничу діяльність підприємства з випуску сполук цирконію та гафнію. Строк - до 10.07.2014.

3. Відновити доставку працівників підприємства до місця роботи та у зворотному напрямку відповідно до маршрутів затверджених раніше адміністрацією та профкомом. Строк - 01.06.2014.

4. З метою вирішення питання про зарахування страхового пенсійного стажу працівникам підприємства погасити заборгованість підприємства зі сплати ЄСВ. Строк - 01.11.2014.

5. Погасити заборгованість адміністрації підприємства перед профспілковим комітетом з перерахування страхових відшкодувань на медичне страхування. Строк - до 01.08.2014.

6. Погасити заборгованість адміністрації підприємства перед профспілковим комітетом з перерахувань профспілкових внесків. Строк - 01.10.2014”.

В реєстрації першої вимоги найманих працівників у частині: “...- до 25.05.2014р.” НСПП було відмовлено, оскільки на момент звернення найманих працівників до відділення НСПП в Дніпропетровській області, термін, вказаний в даній вимозі, минув.

15 вересня 2014 року між найманими працівниками ДНВП “Цирконій” в особі голови первинної профспілкової організації ДНВП “Цирконій” Кісільова В.Г. та ДНВП “Цирконій” в особі керуючого санацією-в.о. генерального директора Самошоста І.І. укладено угоду про створення примирної комісії для вирішення колективного трудового спору (конфлікту).

15 вересня 2014 року видано наказ №295/П “Про створення примирної комісії”, відповідно до якого створено примирну комісію та призначено до складу примирної комісії в якості представників ДНВП “Цирконій” - Василенко Л.П. (в.о. головного бухгалтера), Приходько О.М. (начальника юр.бюро), Романову І.М. (референт), в якості представників первинної профспілкової організації ДНВП “Цирконій” за її пропозицією - Томіліну О.Б. (голова цехкому цеху №12, член профкому), Чоха О.В. (член профкому), Денисова А.В. (голова цехкому цеху №94).

Відповідно до протоколу засідання примирної комісії з розгляду колективного трудового спору між найманими працівниками ДНВП “Цирконій” та ДНВП “Цирконій” від 17 вересня 2014 року, членами примирної комісії було прийнято рішення про зняття з реєстрації вимог №2 та №3 найманих працівників і направлені відповідні документи до відділення НСПП в Дніпропетровській області.

Встановлено, що ДНВП “Цирконій” здійснюється поступове погашення заборгованості із заробітної плати.

Примирна комісія на засіданні з розгляду колективного трудового спору між найманими працівниками ДНВП “Цирконій” та ДНВП “Цирконій”, яке відбулось 29 вересня 2014 року, дійшла згоди про те, щоб розглянути можливість часткового погашення заборгованості підприємства перед профспілковим комітетом з перерахувань профспілкових внесків в межах суми, необхідної для погашення заборгованості із заробітної плати штатним працівникам профспілкового комітету.

Член примирної комісії від профспілкового комітету Чоха О.В. запропонував щоб ДНВП «Цирконій» частково перераховувало суми профспілкових внесків, утриманих з поточної зарплати працівників підприємства, починаючи з вересня поточного року, оскільки у профспілкового комітету підприємства існує заборгованість із заробітної плати перед штатними працівниками профспілкового комітету Кісільовим В.Г. (голова) та Дубовик Н.С. (бухгалтер). Довідки від 30.09.2014р. про суму заборгованості профкому перед своїми працівниками додаються.

17 вересня 2014 року Дніпропетровським окружним адміністративним судом відкрито провадження в адміністративній справі №804/14944/14 за адміністративним позовом первинної профспілкової організації ДНВП “Цирконій” до Міненерговугілля України про визнання протиправною бездіяльності Міненерговугілля України щодо невиконання вимоги виборного органу первинної профспілкової організації про звільнення керівника ДНВП “Цирконій” Самошоста І.І. та зобов'язання Міненерговугілля України розірвати трудовий договір з керівником ДНВП “Цирконій” Самошостом І.І. на вимогу виборного органу первинної профспілкової організації. Самошост І.І. зазначив, що дії профспілкової організації ДНВП “Цирконій”, пов'язані із адміністративним позовом, перешкоджають та ставлять під зрив процес розробки та реалізації заходів плану санації підприємства.

Самошост І.І. запропонував первинній профспілковій організації ДНВП “Цирконій” повністю відмовитись від адміністративного позову по справі №804/14944/14 шляхом звернення із відповідною письмовою заявою до Дніпропетровського окружного адміністративного суду.

На зазначену пропозицію Самошоста І.І., члени примирної комісії від профспілкового комітету погодились за умови, що Самошост І.І.:

1. Передбачить при розробці змін та доповнень до плану санації підприємства включення графіка погашення заборгованості із заробітної плати, графіка погашення заборгованості підприємства зі сплати єдиного соціального внеску, графіка погашення заборгованості підприємства перед профспілковим комітетом з перерахування страхових відшкодувань на медичне страхування та в установленому порядку подасть ці зміни та доповнення до плану санації підприємства комітету кредиторів ДНВП “Цирконій” для схвалення;

2. Забезпечить часткову виплату заборгованості по профспілковим внескам, починаючи з поточної зарплати працівників підприємства за вересень 2014 року для виплати заборгованості із заробітної плати штатним працівникам профспілкового комітету підприємства Кісільову В.Г. (голова) та Дубовик Н.С. (бухгалтер).

Самошост І.І. запропонував первинній профспілковій організації ДНВП “Цирконій” звернутись до Дніпропетровського окружного адміністративного суду із клопотанням про надання сторонам часу для примирення строком до 20.11.2014р. по справі №804/14944/14.

 

Основним законодавчим актом, який визначає особливості правового регулювання, засади створення, права та гарантії діяльності професійних спілок є Закон України “Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності” (далі за текстом - Закон №1045-XIV).

Відповідно до ст.42 Закону №1045-XIV, за наявності письмових заяв працівників, які є членами профспілки, роботодавець щомісячно і безоплатно утримує із заробітної плати та перераховує на рахунок профспілки членські профспілкові внески працівників відповідно до укладеного колективного договору чи окремої угоди в терміни, визначені цим договором. Роботодавець не має права затримувати перерахування зазначених коштів.

Також, відповідно до п.7.10 колективного договору, укладеного між адміністрацією і профспілковим комітетом ДНВП “Цирконій”, передбачено обов'язок адміністрації за заявами членів профспілки проводити утримання членських профспілкових внесків із заробітної плати та перераховувати їх у профком.

Пп.12.5.1 п.12.5 статуту Професійної спілки працівників атомної енергетики та промисловості України передбачено, що кошти Профспілки, її організаційних ланок витрачаються на підставі бюджету (кошторису), затвердженого зборами, конференцією, Пленумом ЦК або відповідним профспілковим органом, якому надані такі повноваження, на цілі визначені Статутом: оплату праці штатних виборних та найманих профспілкових працівників.

Статтями 112, 136 Кодексу адміністративного судочинства України передбачена можливість відмови позивача від адміністративного позову повністю або частково. Відмова від адміністративного позову має бути викладена в адресованій суду письмовій заяві, яка приєднується до справи.

Стаття 156 Кодексу адміністративного судочинства України передбачає, що суд зупиняє провадження у справі в разі звернення обох сторін з клопотанням про надання їм часу для примирення - до закінчення строку, про який сторони заявили у клопотанні.

Закон України “Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)” (далі за текстом - Закон № 137/98-ВР) визначає правові і організаційні засади функціонування системи заходів по вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів) і спрямований на здійснення взаємодії сторін соціально-трудових відносин у процесі врегулювання колективних трудових спорів (конфліктів), що виникли між ними.

Відповідно до ст.1 Закону №137/98-ВР, встановлені цим Законом норми поширюються на найманих працівників та організації, утворені ними відповідно до законодавства для представництва і захисту їх інтересів, та на роботодавців, організації роботодавців та їх об'єднання. Найманий працівник - фізична особа, яка працює за трудовим договором на підприємстві, в установі та організації, в їх об'єднаннях або у фізичних осіб, які використовують найману працю. Роботодавець - юридична (підприємство, установа, організація) або фізична особа, яка в межах трудових відносин використовує працю фізичних осіб.

Зареєстровані вимоги, висунуті найманими працівниками ДНВПЦирконій, відповідають положенням ст.2 Закону137/98-ВР, відповідно, є предметом колективного трудового спору.

З урахуванням норм ст.ст.2, 7 Закону137/98-ВР, класифікатора вимог, висунутих найманими працівниками, профспілкою у колективних спорах (конфліктах) з питань, визначених ст.2 Закону УкраїниПро порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів), Інструкції, затвердженої наказом Національної служби посередництва і примирення від 09.06.200933, вирішення даного колективного трудового спору (конфлікту) підлягає розгляду примирною комісією та трудовим арбітражем.

У відповідності до ст.8 Закону137/98-ВР та п.10 Положення про порядок проведення примирних процедур по вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів):примирна комісія - орган, призначений для вироблення рішення, що може задовольнити сторони колективного трудового спору (конфлікту), та який складається із представників сторін.

Згідно зі ст.9 Закону137/98-ВР, рішення примирної комісії оформляється протоколом та має для сторін обов'язкову силу і виконується в порядку і строки, які встановлені цим рішенням.

 

ВИРІШИЛИ:

І. По вимозі1:

У частиніПогасити заборгованість із заробітної плати всім працівникам підприємства:

за серпень - грудень 2013 року у розмірі 4,7 млн.грн...;

за січень - квітень 2014 року у розмірі 4,0 млн.грн. - до 30.06.2014.

За результатами засідання примирної комісії прийнято рішення по вимозі1: «Керуючому санацією-в.о. генерального директора ДНВП «Цирконій» Самошосту І.І. передбачити при розробці змін та доповнень до плану санації підприємства включення графіка погашення заборгованості із заробітної плати. В установленому порядку подати ці зміни та доповнення до плану санації підприємства комітету кредиторів ДНВПЦирконійдля схвалення». Строк: 15.11.2014р.

По вимозі2:

Відновити виробничу діяльність підприємства з випуску сполук цирконію та гафнію.

За результатами засідання примирної комісії прийнято рішення по вимозі2:Примирною комісією 17.09.2014р. прийнято рішення (протокол від 17.09.2014р.) про зняття з реєстрації вимоги2 колективного трудового спору Національною службою посередництва і примирення, про що направлені відповідні документи відділенню Національної служби посередництва і примирення в Дніпропетровській області.

По вимозі3:

Відновити доставку працівників підприємства до місця роботи та у зворотному напрямку відповідно до маршрутів затверджених раніше адміністрацією та профкомом.

За результатами засідання примирної комісії прийнято рішення по вимозі3: Примирною комісією 17.09.2014р. прийнято рішення (протокол від 17.09.2014р.) про зняття з реєстрації вимоги3 колективного трудового спору Національною службою посередництва і примирення, про що направлені відповідні документи відділенню Національної служби посередництва і примирення в Дніпропетровській області.

По вимозі4:

З метою вирішення питання про зарахування страхового пенсійного стажу працівникам підприємства погасити заборгованість підприємства зі сплати ЄСВ.

За результатами засідання примирної комісії прийнято рішення по вимозі4:Керуючому санацією-в.о. генерального директора ДНВП «Цирконій» Самошосту І.І. передбачити при розробці змін та доповнень до плану санації підприємства включення строків погашення заборгованості підприємства зі сплати єдиного соціального внеску. В установленому порядку подати ці зміни та доповнення до плану санації підприємства комітету кредиторів ДНВПЦирконійдля схвалення. Строк: 15.11.2014р.

По вимозі5:

Погасити заборгованість адміністрації підприємства перед профспілковим комітетом з перерахування страхових відшкодувань на медичне страхування.

За результатами засідання примирної комісії прийнято рішення по вимозі5:Керуючому санацією-в.о. генерального директора ДНВП «Цирконій» Самошосту І.І. передбачити при розробці змін та доповнень до плану санації підприємства включення строків погашення заборгованості підприємства перед профспілковим комітетом з перерахування коштів на медичне страхування. В установленому порядку подати ці зміни та доповнення до плану санації підприємства комітету кредиторів ДНВПЦирконійдля схвалення. Строк: 15.11.2014р.

По вимозі6:

Погасити заборгованість адміністрації підприємства перед профспілковим комітетом з перерахувань профспілкових внесків.

За результатами засідання примирної комісії прийнято рішення по вимозі6:

«1. Керуючому санацією-в.о. генерального директора ДНВПЦирконійСамошосту І.І. передбачити при розробці змін та доповнень до плану санації підприємства включення строків погашення заборгованості підприємства перед профспілковим комітетом з перерахування профспілкових внесків. В установленому порядку подати ці зміни та доповнення до плану санації підприємства комітету кредиторів ДНВПЦирконійдля схвалення. Строк: 15.11.2014р.

2. Керуючому санацією-в.о. генерального директора ДНВПЦирконій”               Самошосту І.І. забезпечити включення в перерахування суми заборгованості профспілкових внесків в об'ємі заборгованості заробітної плати виборних і штатних працівників профспілкового комітету у розмірі 103 218,00 грн. нарахуванням).

Сума заборгованості із заробітної плати відповідно до довідок від 30.09.2014р. (додаються) складає:

 Кісільову В.Г.96 453,72 грн.;

 Дубовик Н.С.6 764,28 грн.

Строк: починаючи з жовтня 2014 року протягом трьох місяців (рівними частками).»

 

ІІ. Первинній профспілковій організації ДНВПЦирконійзвернутись до Дніпропетровського окружного адміністративного суду із клопотанням про зупинення провадження у справі та надання сторонам часу для примирення строком до 01.12.2014р. по справі804/14944/14 за адміністративним позовом первинної профспілкової організації ДНВП “Цирконій” до Міненерговугілля України про визнання протиправною бездіяльності Міненерговугілля України щодо невиконання вимоги виборного органу первинної профспілкової організації про звільнення керівника ДНВП “Цирконій” Самошоста І.І. та зобов'язання Міненерговугілля України розірвати трудовий договір з керівником ДНВП “Цирконій” Самошостом І.І. на вимогу виборного органу первинної профспілкової організації.. Строк: 20.10.2014р.

У разі виконання керуючим санацією-в.о. генерального директора ДНВПЦирконійСамошостом І.І. рішень примирної комісії по вимогам №№1, 4, 5 та фактичного початку виконання рішення по вимозі6, первинній профспілковій організації ДНВПЦирконійповністю відмовитись від адміністративного позову до Міненерговугілля України про визнання протиправною бездіяльності Міненерговугілля України щодо невиконання вимоги виборного органу первинної профспілкової організації про звільнення керівника ДНВП “Цирконій” Самошоста І.І. та зобов'язання Міненерговугілля України розірвати трудовий договір з керівником ДНВП “Цирконій” Самошостом І.І. на вимогу виборного органу

первинної профспілкової організації по справі804/14944/14 шляхом звернення із відповідною письмовою заявою до Дніпропетровського окружного адміністративного суду. Строк: 01.12.2014р.

Первинній профспілковій організації ДНВПЦирконійсприяти в розробці та реалізації заходів плану санації підприємства. Строк: протягом процедури санації у межах справи про банкрутство ДНВП «Цирконій».

 

ІІІ. Сторони колективного трудового спору зобов'язуються виконувати це рішення примирної комісії в порядку і строки, які встановлені цим рішенням.

IV. Це рішення складено у трьох оригінальних примірниках, по одному для кожної із сторін та один примірник - для Відділення Національної служби посередництва і примирення в Дніпропетровській області.

V. Це рішення набирає чинності з дати його підписання Сторонами.

 

         Всі члени примирної комісії проголосували - “за”.

 

2. Призупинити роботу примирної комісії з розгляду та вирішення колективного трудового спору між найманими працівниками ДНВП “Цирконій” та ДНВП “Цирконій”, зареєстрованого Національною службою посередництва і примирення розпорядженням від 10 червня 2014 року № 094-р.

 

3. У разі виконання керуючим санацією-в.о. генерального директора                      ДНВП “Цирконій” Самошостом І.І. рішень примирної комісії по вимогам         №№1, 4, 5 та фактичного початку виконання рішення по вимозі №6, сторонам колективного трудового спору підписати угоду про вирішення колективного трудового спору та направити її до відділення Національної служби посередництва і примирення в Дніпропетровській області для зняття з реєстрації колективного трудового спору (конфліктів) між найманими працівниками ДНВП “Цирконій” та ДНВП “Цирконій”.

 

 

 

ДОДАТОК: Оригінал рішення примирної комісії з розгляду та вирішення колективного трудового спору між найманими працівниками ДНВП “Цирконій” та ДНВП “Цирконій”, зареєстрованого Національною службою посередництва і примирення розпорядженням від 10 червня 2014 року № 094-р додається - на 8 аркушах.

 

Присутні:

 

Самошост І.І.               _______________

 

 

 

Кісільов В.Г.                 _______________

 

 

 

Гондза В.В.                            _______________

 

Члени примирної комісії від профспілкового комітету

ДНВПЦирконій:

 

 

Томіліна О.Б.  ___________

 

 

Чоха О.В.______________

 

 

Денисова А.В. (секретар)___________

 

Дата підписання 20.10.2014р.

Члени примирної комісії від адміністрації ДНВПЦирконій:

 

 

 

Василенко Л.П._____________

 

 

Приходько О.М.

(голова засідання)____________

 

 

Романова І.М.______________

 

Дата підписання 20.10.2014р.

 

 

Переглядів: 521 | Добавив: VasssekDnDz | Дата: 04.11.2014 | Коментарі (0)

6.10.2014 року о 11.00 год. відбудеться засідання профспілкового комітету ДНВП "Цирконій".

Переглядів: 412 | Добавив: VasssekDnDz | Дата: 01.10.2014 | Коментарі (0)

06.10.2014 року о 10.00 год. у приміщенні профкому відбудеться чергове засідання примірної комісії по вирішенню колективного трудового спору між трудовим колективом та адміністрацією ДНВП "Цирконій".

Переглядів: 409 | Добавив: VasssekDnDz | Дата: 01.10.2014 | Коментарі (0)

02.10.2014 року відбудеться засідання окружного адміністративного суду Дніпропетровської області за позовом ППО ДНВП "Цирконій" до Міненерговугілля з приводу невиконання вимог щодо розірвання трудового договору з керівником підприємства.

Переглядів: 335 | Добавив: VasssekDnDz | Дата: 01.10.2014 | Коментарі (0)

30.09.2014 року відбулося чергове засідання апеляційного суду Дніпропетровської області. Суд задовольнив позов ПАТ "Дніпрообленерго" частково (ухвала суду буде отримана протягом 5ти днів).

Переглядів: 409 | Добавив: VasssekDnDz | Дата: 01.10.2014 | Коментарі (0)

30.09.2014 р.

№01-22-206            

Прокурору

Баглійського району м. Дніпродзержинська

Дніпропетровської області

раднику юстиції

Рєзніку В. І.

51909, м. Дніпродзержинськ, вул. Стовби,1

Шановний Володимире Івановичу!    

     Керівник ДНВП «Цирконій» Самошостом І. І.  продовжує порушувати чинне законодавство України та попирати права працівників підприємства так, 29 – 30 вересня 2014 року за рахунок отриманої фінансової допомоги працівникам підприємства було виплачено по 800, 0 грн. в рахунок погашення заборгованості із заробітної плати. Частина працівників за вказівкою Самошоста і.І. не отримала цих коштів через те, що вони не написали заяви про звільнення з підприємства за власним бажанням деякі з цих працівників звернулись за захистом своїх прав до профспілкового комітету (копії заяв додаються)

На засіданні примирної комісії 29.09.2014 року по вирішенню колективного трудового спору було зроблено запит керівнику підприємства з цього питання прийнято рішення про надання членам комісії списку працівників ДНВП «Цирконій», яким відмовлено в отриманні частини заробітної плати.

Даний факт свавілля керівника підприємства є порушенням вимог  КЗпП України, Закону України «Про оплату праці», Закону України «Про колективні договори і угоди»,  положень діючого колективного договору ДНВП «Цирконій».

Прошу Вашої допомоги в усуненні порушень чинного законодавства України на ДНВП «Цирконій».

З повагою, голова профкому ДНВП «Цирконій»В.Г.Кісільов

Переглядів: 400 | Добавив: VasssekDnDz | Дата: 01.10.2014 | Коментарі (0)

25.09.2014

№ 01-22-201

В.о генерального директора

ДНВП «Цирконій»

Самошосту І.І.

Шановний Ігоре Івановичу

Згідно ст. 251 КЗпП України прошу надати профспілковому комітету інформацію про фінансові кошти, які надійшли на рахунки ДНВП «Цирконій» в період з 01.09. 2014р. по 25.09.2014р. та дані про їх розподіл.

Голова профспілкового комітету ДНВП «Цирконій»В.Г.Кісільов

Переглядів: 404 | Добавив: VasssekDnDz | Дата: 29.09.2014 | Коментарі (0)

№ 01-22-205

29.09.2014р.

Витяг

з протоколу № 95 засідання профспілкового комітету ППО ДНВП «Цирконій»

24.09.2014 р.                                                                                            присутні:

  1. Кісільов В. Г.
  2. Томіліна О. Б.
  3. Чоха О. В.
  4. Кушка В. І.
  5. Корнієнко Н. С.
  6. Денисова А. В.

Порядок денний:

  • Про виконання обов'язків голови ППО ДНВП «Цирконій»

Слухали:

Голову профкому Кісільов В. Г. «Нажаль, профспілкова конференція не обрала голову профспілкового комітету. Мою заяву про складання повноважень голови ППО у зв'язку із станом здоров'я задоволено. Пропоную тимчасово (до завершення реструктуризації ДНВП «Цирконій») обов'язки голови ППО ДНВП «Цирконій» покласти на Томіліну О. Б. – заступника голови профкому.»

Ухвалили:

Покласти виконання обов'язків голови ППО ДНВП «Цирконій» (тимчасово) на члена профкому Томіліну О. Б.

Голосували: «за» - одноголосно

голова профспілкового комітету ДНВП «Цирконій»В. Г. Кісільов

Переглядів: 452 | Добавив: VasssekDnDz | Дата: 29.09.2014 | Коментарі (0)

Господарський суд Дніпропетровської області

49600, м. Дніпропетровськ, вул. Куйбишева, 1-а

Боржник: Державне науково-виробниче підприємство «Цирконій»

Дніпропетровська область, м. Дніпродзержинськ, пр-т. Аношкіна, 179,

код ЄДРПОУ 25012091

                                                   Кредитор: Профспілковий комітет Державного науково-виробничого підприємства «Цирконій»  

            51917 м. Дніпродзержинськ, пр. Аношкіна, 179

СКАРГА
на дії керуючого санацією ДНВП «Цирконій»

Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 22.07.2004 року по справі № Б15/52/02 про банкрутство ДНВП «Цирконій» затверджено реєстр вимог кредиторів, до якого включено в т. ч. вимоги Профспілкового комітету Державного науково-виробничого підприємства «Цирконій».

На сьогоднішній день Профспілковий комітет Державного науково-виробничого підприємства «Цирконій» також є членом комітету кредиторів боржника.

 Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 29.11.2005 р. по справі    № Б 26-15/52/02 введено процедуру санації ДНВП «Цирконій».

Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 19.06.2007р. по справі     № Б 26-15/52/02 затверджено план санації ДНВП «Цирконій».

Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 13 жовтня 2011 року по справі № Б26-Б15/52/02 про банкрутство ДНВП «Цирконій» розпорядником майна ДНВП „Цирконій" призначено арбітражного керуючого Терещенка Володимира Олексійовича.

Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 24.04.2014 року по справі № Б26-Б15/52/02 про банкрутство Державного науково-виробничого підприємства «Цирконій» керуючим санацією призначено арбітражного керуючого Самошоста Ігоря Івановича (Свідоцтво № 1222 від 16.07.2013 року).

Керуючий санацією Щабельський В.В., який виконував обов’язки керуючого санацією ДНВП «Цирконій» перед Самошостом І.І., так його робота керуючого санацією ДНВП «Цирконій»  була визнана незадовільною, був відсторонений від виконання свої повноважень.

На підприємство, яке має свою специфіку, потребує додаткових професійних знань, щодо виробництва продукції, яка є унікальною на пострадянському  просторі, в черговий раз призначено керуючого санацією, який не має необхідного досвіду, не знайом з виробництвом ДНВП «Цирконій».

Керуючий санацією Самошост Ігор Іванович, призначений на дану посаду з 24.04.2014 року, але за даний час, жодних дієвих заходів щодо виконання плану санації не здійснив.

Комітету кредиторів ДНВП «Цирконій» 18.02.2014 року було надано звіт керуючого санацією та розпорядника майна у період з 22.10.2013 року по 18.02.2014 року.

Не зважаючи на вимоги ч. 7 ст. 18 Закону України «Про відновлення платоспроможності або визнання його банкрутом», про те, що керуючий санацією щоквартально звітує перед комітетом кредиторів, з 18.02.2014 року жодних звітів комітету кредиторів не надано.

На сьогоднішній день, керуючим санацією не вжито жодних заходів щодо реалізації майна ДНВП «Цирконій», яке було включено до переліку майна, що підлягає продажу.

Продаж майна, незадіяного в виробництві, надасть можливість зняти борговий тягар з ДНВП «Цирконій» і відкриє нові можливості для відновлення роботи нашого підприємства, яке забезпечує роботою більш ніж 500 осіб.

Реалізація незадіяного у виробничому процесі майна ДНВП «Цирконій» за рахунок якого буде погашено вимоги кредиторів є першочерговою задачею плану санації нашого підприємства.

На сьогоднішній день оцінка майна, проведена попередніми керуючими санацією втратила свою дію, нова оцінка керуючим санацією Самошостом І.І. не проведена, що є порушенням абз. 11 ч. 6 ст. 17 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника», у відповідності до якої, керуючий санацією зобов’язаний забезпечувати визначення початкової вартості майна шляхом проведення незалежної оцінки в разі відчуження майна у процедурі санації.

25 грудня 2013 року на офіційному веб-сайті  Міністерства енергетики та вугільної промисловості України опубліковано оголошення для визначення кандидатури організатора аукціону з продажу майна ДНВП «Цирконій».

На сьогоднішній день  комітету кредиторів не наданого жодних даних, щодо  кандидатури організатора аукціону з продажу майна ДНВП  «Цирконій».

Підводячи підсумки роботи  керуючого санацією Самошоста І.І., вважаємо, що жодних заходів, щодо реалізації плану санації ДНВП «Цирконій» взагалі не вживається.

Натомість керуючим санацією Самошостом І.І. розроблено зміни до плану санації ДНВП «Цирконій», який передбачає перетворення ДНВП «Цирконій» в суб’єкт господарювання, який займатиметься автотранспортними перевезеннями, а виробничі потужності цирконієво-гафнієвого виробництва буде передано ДП «СхідГЗК».

Після розгляду пропозицій до проекту змін та доповнень до плану санації ДНВП «Цирконій», наданого керуючим санацією Самошостом І.І., Міненерговугілля було відзначено численні зауваження до наданого плану.

Зміни до плану санації ДНВП «Цирконій», розроблені керуючим санацією Самошостом І.І. є не лише не професійними, але й можуть нанести збитки державі.

Вважаємо, що керуючий санацією Самошост І.І. не лише не володіє  знаннями, необхідними для виконання повноважень керуючого санацією ДНВП «Цирконій», але й своїми діями перешкоджає виконанню плану санацією.

На сьогоднішній день на адресу Міненерговугілля від профспілкового комітету ДНВП «Цирконій» направлено клопотання № 01-22-124 від 11.06.2014 року про призначення на посаду керівника ДНВП «Цирконій» Ліндта К.А, який працює на даному підприємстві з __ року, обізнаний з специфікою виробництва, № 01-22-125 про надання резолюції мітингу протесту працівників ДНВП «Цирконій» та рішення профспілкової конференції, № 01-22-123 щодо вимоги про розірвання трудового договору з виконуючим обов’язки генерального директора ДНВП «Цирконій» Самошостом І.І. за численні порушення трудового законодавства та умов колективного договору.

Не вжиття жодних заходів, щодо реалізації плану санації по справі № Б 26-15/52/02 про банкрутство ДНВП «Цирконій»  керуючим санацією Самошостом І.І. свідчать про неналежне виконання обов’язків, покладених на керуючого санацією, згідно з Законом України «Про відновлення платоспроможності або визнання його банкрутом».

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 3-1, 24 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»,

ПРОСИМО:

  1. Прийняти скаргу на дії керуючого санацією Самошоста І.І.  до розгляду.
  2. Усунути арбітражного керуючого Самошоста І.І. від виконання обов’язків керуючого санацією по справі № Б 26-15/52/02 про банкрутство ДНВП «Цирконій».

Додаток:

Копії клопотань до Міненерговугілля

Голова Профспілкового комітету ДНВП «Цирконій»В. Г. Кісільов

Переглядів: 871 | Добавив: VasssekDnDz | Дата: 25.09.2014 | Коментарі (0)

25.09.2014

№ 01-22-199

Голові Атомрофспілки

Матову В.О.

 

Шановний Валеріє Олексійовичу!

Направляю Вам рішення профспілкової конференції ППО ДНВП «Цирконій» від 24.09.2014р. Обов’язки голови профспілкового комітету ППП  ДНВП «Цирконій» тимчасово покладені на заступника голови профкому Томіліну О.Б.  (тел. 0569 58 61 46)

З повагою, голова профспілкового комітету ДНВП «Цирконій»В. Г. Кісільов


Рішення

Профспілкової конференції ППО  ДНВП «Цирконій»

М. Дніпродзержинськ 24.09.2014 року

  1. Роботу профспілкового комітету ДНВП «Цирконій» за звітний період з 08 лютого 2012 по 24 верексня 2014 року визнати задовільною.
  2. Припинити повноваження голови ППО Кісільова В.Г. згідно поданої заяви  з 30 вересня 2014року.
  3. Підтвердити повноваження дообраних прямим делегуванням в цехових профорганізаціях членів профкому:
  • Кушка В.І. (цех 52);
  • Донських Л.В. (цех 11);
  • Корнієнко Н.С. (цех 88);
  • Денисова А.В. (цех 94).
  1. Провести профспілкову конференцію ДНВП «Цирконій» по обранню голови ППО після проведення реструктуризації ДНВП «Цирконій».
  2. Інформацію про реструктуризацію ППО ДНВП «Цирконій» прийняти до відома.

Зняти з реєстрації у Дніпропетровському відділенні НСПП вимогу трудового колективу,  прийняту  у 2012 році про відновлення виробничої діяльності на ДНВП «Цирконій». 

Переглядів: 409 | Добавив: VasssekDnDz | Дата: 25.09.2014 | Коментарі (0)

г. Днепродзержинск, проспект Аношкина, 179 тел. (05692) 7-40-37 E-mail profzr@dnepro.net